• slide005.jpg
Wist je dat
: In de zeventiende eeuw krijgt massage een medische status.
: Ook de Romeinen en de Egyptenaren kenden vormen van massage
: In het begin van de 19e eeuw ontwikkelt Per Hendrik Ling de Zweedse massage.
: Boek nu ook uw zwangerschapsmassage bij massageprakrijk Zwolle Stadshagen. De tafel met uitneembare onderdelen voor bor

fibromyalgi massage

Fibromyalgie, ook wel weke-delen reuma genoemd, is een reumatische aandoening. De pijn die deze vorm van reuma veroorzaakt is zware spierpijn in het hele lichaam. Deze pijn bevindt zich in spieren, spier- en gewrichtsaanhechtingen en pezen in het hele lichaam. Helaas zijn dit vaak niet de enige klachten die een fibromyalgie patiënt ondergaat ook:
Slapeloosheid Vermoeidheid Depressiviteit Hoofdpijn Stijfheid Concentratiestoornissen en ook darmklachten zijn veel voorkomende klachten.

Een lichaam onder stress en pijn is in een staat van “vluchten” of “vechten”. Met andere woorden het systeem reageert alsof er gevaar dreigt. Hierdoor is de ademhaling oppervlakkig, het hart maakt overuren en de reparatie en het herstel van het lichaam staat in de wachtstand. Uit recent onderzoek door de Universiteit van Miami is gebleken dat massage een van de gunstigste behandelingen is voor fibromyalgie patiënten.

Een massage brengt het lichaam tot rust en zorgt voor balans in het lichaam. De ademhaling wordt weer normaal, het hartritme daalt en de stress en pijn in het lichaam verminderen.

Het versterken van lymfesysteem. Verlichting van spierkrampen. Verlagen van de bloeddruk. Opname van zuurstof in de spieren.

Verbetering van het bewegingsapparaat. Vrijgeven van de natuurlijke pijnstiller – Endorfine.

Contactgegevens

Massagepraktijk Zwolle Stadshagen
Marja Linders

Tel  
Mob 06-42 73 92 99

Reserveren?