• slide005.jpg
Wist je dat
: In het begin van de 19e eeuw ontwikkelt Per Hendrik Ling de Zweedse massage.
: Boek nu ook uw zwangerschapsmassage bij massageprakrijk Zwolle Stadshagen. De tafel met uitneembare onderdelen voor bor
: In de zeventiende eeuw krijgt massage een medische status.
: Ook de Romeinen en de Egyptenaren kenden vormen van massage

Hoofdpijnmassage

Heeft u ook regelmatig last van hoofdpijn? U bent niet de enige. Twintig procent van de Nederlanders, dat is een op de vijf, heeft minimaal een dag in de week hoofdpijn. Veel mensen weten niet dat er verschillende manieren zijn om hoofdpijn te verminderen of er helemaal vanaf te komen. Massage is er een van. Deze massage kan hoofdpijnklachten verlichten en soms ook zelfs compleet wegnemen. De behandeling duurt ongeveer een half uur. De schouders, nek en het hoofd worden gemasseerd. Het zorgt ervoor dat de spieren soepel worden gemaakt waardoor alles goed blijft stromen, en waardoor minder kans is op verkramping van de spieren met als gevolg minder (of een kleinere kans op) hoofdpijn. Het is een prettige massage om te ontvangen.


Oorzaken van hoofdpijn kunnen zijn: te weinig vocht binnengekregen, stress, een slechte houding, slaaptekort, te weinig lichamelijke beweging, overmatig alcoholgebruik, trauma aan het hoofd. Maar ook bepaalde aandoeningen kunnen hoofdpijn veroorzaken, zoals bijvoorbeeld hart- en vaataandoeningen, hoge of lage bloeddruk, menstruatie problemen en bloedarmoede. Soms kunnen zelfs bepaalde voedingsstoffen voor hoofdpijn zorgen.

Er zijn verschillende soorten hoofdpijnen, migraine en spanningshoofdpijn zijn de bekendste twee. Bij een migraine aanval of een zware hoofdpijn wordt u niet gemasseerd. Dat is het laatste waar u dan behoefte aan heeft. Maar heeft u last van spanning of stress dan is het raadzaam om enkele hoofdpijn massages te ondergaan. Zelfs al bij een lichte hoofdpijn kan de massage pijn wegnemen of in ieder geval verzachten.

Contactgegevens

Massagepraktijk Zwolle Stadshagen
Marja Linders

Tel  
Mob 06-42 73 92 99

Reserveren?